Aanmelden reservelijst

Iedereen vanaf 16 jaar kan zich inschrijven op  QVAX, een elektronische reservelijst voor VAXPO. Je kan er aangeven op welke momenten je beschikbaar bent om snel te worden opgeroepen. 

Ben je jonger dan 41 jaar en kreeg je nog geen uitnodiging voor een vaccin? Dan kan je je nu inschrijven op de QVAX lijst voor een Johnson & Johnson vaccin. Schreef je je eerder al in op QVAX? Dan doe je dit best opnieuw. Ook als 16- of 17-jarige kan je je opgeven via QVAX. Voor deze leeftijd wordt een Pfizer vaccin voorzien.

Let wel: een inschrijving op QVAX voor een J&J vaccin is geen garantie op een uitnodiging voor dit vaccin! Je kan nog steeds uitgenodigd worden voor een ander vaccin.

Hoe gaat het in zijn werk?

Als er vaccinatieplaatsen vrijkomen, dan zullen de mensen op de reservelijst met de hoogste prioriteit eerst worden opgeroepen. Dit wil zeggen van oud naar jong. Het is dus niet zo dat wie zich eerst heeft ingeschreven, eerst opgeroepen zal worden.  

Bij overschotten, krijg je op basis van jouw beschikbaarheid de dag zelf of de dag ervoor een sms en mail met de vraag of je kan komen. Als het de dag zelf is, krijg je 30 minuten de tijd om de afspraak te bevestigen. Is het de dag ervoor dan krijg je 1 uur om te reageren. Doe je dit niet dan vervalt de uitnodiging en moet je je opnieuw registeren op de QVAX lijst.

Reageer je wel dan kan je zelf uw 2 afspraken inboeken en bevestigen en kom je naar VAXPO.