Boosterprik 12 tot 17-jarigen

De Vlaamse Regering heeft beslist om alle jongeren tussen 12 en 17 jaar in Vlaanderen de kans te geven om een boostervaccin te krijgen in het vaccinatiecentrum van hun regio. Het boostervaccin is, net zoals de basisvaccinatie bij deze leeftijdscategorie, een Pfizer vaccin.

Ouders moeten toestemming geven voor deze boostervaccinatie nadat ze zich goed geïnformeerd hebben. Om toestemming te geven, moet minstens één van de ouders/voogden het toestemmingsformulier ondertekenen en meegeven met de jongere als die langs komt in VAXPO. Je kan het toestemmingsformulier vinden op deze pagina

Voorwaarden voor het boostervaccin bij 12-17-jarigen

  • Je hebt je volledige basisvaccinatie (twee prikken) gekregen en de laatste prik is minstens vier maanden geleden
  • Je bent gedomicilieerd in Kortrijk, Kuurne of Harelbeke
  • Je brengt het verplichte toestemmingsformulier mee dat ondertekend is door minstens één van je ouders of voogden

Wil je een afspraak maken voor je boostervaccinatie? Vul dan je gegevens in op dit online formulier. Lukt dit niet of heb je vragen, dan kan je bellen naar het callcenter op het nummer 056 244 000. Hou in dat geval je rijksregisternummer en de datum van je laatste vaccinatie bij de hand.

Na het invullen van het online formulier bekijkt het VAXPO-team eerst of de jongere aan de voorwaarden voldoet. Daarna krijg je via mail een datum en uur toegestuurd waarop je kan langskomen voor de boosterprik.  Past het voorgestelde moment niet? Neem dan contact op met het callcenter op het nummer 056 244 000.