Uitnodiging voor vaccinatie 12-15-jarigen

Sinds 13 juli kunnen vaccinatiecentra ook uitnodigingen voor vaccinatie uitsturen naar de 12- tot 15-jarigen. Deze jongeren kunnen zich ook aanbieden op de reservelijst QVAX, zodat ze sneller opgeroepen kunnen worden wanneer er een vaccin beschikbaar komt.

Opgelet!

Kinderen van 15 jaar en jonger moeten samen met hun ouders beslissen of ze gevaccineerd willen worden. 

De ouder of voogd dient de jongere te begeleiden naar het vaccinatiecentrum OF een door de ouders of voogd ondertekende toestemmingsbrief mee te brengen.

Plaats hierin de naam, geboortedatum van de jongere + naam en handtekening van ouder of voogd. Afsluiten met de datum van ondertekening. Voeg de expliciete vermelding toe: "ik wens mijn kind te laten vaccineren tegen COVID-19 in het vaccinatiecentrum". Of download de toestemmingsbrief via www.laatjevaccineren.be/12-15-jarigen

 

Tweede dosis Pfizer na 21 dagen

Bij nieuwe uitnodigingen voor een Pfizer-vaccinatie, zoals die naar de 12-tot 15-jarigen, wordt de tijd tussen de 1ste en de 2de dosis teruggebracht naar 21 dagen. Zo kan deze jongste groep zo snel mogelijk volledig gevaccineerd worden en proberen we nog zoveel mogelijk vaccinaties voor de schoolvakantie af te werken. 

Voor al geplande vaccinaties met Pfizer blijft de tweede dosis behouden op 35 dagen na de eerste dosis.

Alle info over de vaccinatie van 12-15-jarigen