VAXPO Kids

Vanaf 29 januari krijgen alle kinderen van 5 tot en met 11 jaar die hun domicilie hebben in Kortrijk, Harelbeke of Kuurne de kans zich te laten vaccineren tegen COVID-19 in VAXPO Kids. Alle uitnodigingen zijn intussen verstuurd en zullen in de bus vallen in de loop van de week van 17 januari. De vaccinatie is niet verplicht, maar verkleint het risico op besmettingen en ziekte en biedt zo voordelen voor het kind en de maatschappij.

De uitnodigingen worden verstuurd zonder pre-boeking. Dit wil zeggen dat er geen voorgestelde datum en uur op staat maar de ouders zelf een afspraak kunnen maken. Dat kan via de link en instructies op de brief of door te bellen naar het callcenter op het nummer 056 244 000.

Je hoeft niet te wachten tot de uitnodiging in de bus valt. Je kan de uitnodiging nu al bekijken via myhealthviewer.be om via deze weg een afspraak in te plannen. Hoe je dat doet, lees je via deze link.  

Toestemming

Stem de vaccinatie vooraf af met de andere ouder of voogd, en maak een gezamenlijk en gedragen beslissing over de vaccinatie van jullie kind vóór de afspraak.

Kan je jouw minderjarig kind zelf niet begeleiden naar het vaccinatiecentrum? Dan vul je onderstaande toestemmingsbrief in en geef je die mee met de begeleidende volwassene naar het vaccinatiecentrum. 

Toestemmingsbrief ouders/voogd 

Toestemmingsbrief pleegouder

Toestemmingsbrief pleegzorgdienst

Wil je je kind niet laten vaccineren? Dan kan je de uitnodiging weigeren. Dat kan online via de code en link in de uitnodigingsbrief of door onderstaand document in te vullen en persoonlijk te gaan afgeven in het vaccinatiecentrum (Dam 2A, Kortrijk). In januari elke weekdag open van 8u tot 19u en in het weekend van 8u tot 17u. 

Weigeringsbrief

Vragen? 

Mail naar kids@vaxpo.be of bel het callcenter op 056 244 000.

Meer info

Advies Hoge Gezondsheidsraad over vaccinatie kinderen

Alle info over kindervaccinaties op Laatjevaccineren.be