Vervoer voor 80-plussers

Kan je niet zelfstandig in VAXPO geraken? 

Spreek dan eerst je eigen netwerk aan: vraag aan je familie of vrienden, of aan een mantelzorger of vaste verpleger, …of ze jou naar VAXPO kunnen brengen op het moment van jouw afspraak. Je begeleider mag met jou mee naar binnen in het vaccinatiecentrum. Hij/zij krijgt op dat moment wel nog geen vaccin.

Heb je een partner die jou kan begeleiden en wonen jullie op hetzelfde adres? Dan bestaat de mogelijkheid voor de partner om zich op hetzelfde moment te laten vaccineren. Reserveren is dan wel verplicht! Bel het callcenter op 056 244 000.

 

Heb je geen eigen netwerk? 

Dan kan je een beroep doen op gratis vervoer. Ter plaatse in het vaccinatiecentrum, begeleidt een steward jou doorheen het vaccinatietraject.

IK BEN 80-PLUSSER EN ROLSTOEL- OF ROLLATERGEBRUIKER

We vervoeren je met de liftbus van en naar VAXPO. 

IK BEN 80-PLUSSER EN MINDER MOBIEL

Een vrijwilliger of een taxichauffeur komt je thuis ophalen en brengt je nadien terug naar huis.

Vervoer reserveren kan ná ontvangst van je vaccinatie-uitnodiging via het callcenter: 056 244 000. Opgepast! Het vervoer kan pas gereserveerd worden ná ontvangst van je vaccinatie-uitnodiging

Je kan ook contact opnemen met het lokaal dienstencentrum of  wijkcentrum in je buurt. Zij leggen samen met jou de reservatie van je vervoer vast en helpen jou met jouw afspraak.

Klik hier voor de wijkcentra in Kortrijk

Klik hier voor de dienstencentra in Harelbeke

Klik hier voor de dienstencentrum in Kuurne

OPGELET: Er wordt 20 euro kost aangerekend indien je op het afgesproken moment niet aanwezig bent of niet meer meewilt, tenzij in geval van overmacht.